π. Σεργκέι Μπουλγκάκοφ Ο ηρωισμός και ο άθλος

Εξώφυλλοπ. Σεργκέι Μπουλγκάκοφ

Ο ηρωισμός και ο άθλος

σελ 86

ISBN: 978-618-81561-0-4

Μια από τις πιο φωτεινές, λαμπρές και ανιδιοτελείς μορφές της ρωσικής σκέψης στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα ήταν ο Σεργκέι Νικολάγιεβιτς Μπουλγκάκοφ, φιλόσοφος, στοχαστής, θεολόγος και επιφανές μέλος της ρωσικής διασποράς.

Παιδί της Ρωσίας και του αιώνα του, ο Σεργκέι Μπουλγκάκοφ, με τη ζωή και το έργο του, ενσάρκωσε την γεμάτη δυσκολίες, αντιξοότητες και καταστροφές της πατρίδα του, εξέφρασε τον πόνο και τα δεινά του λαού του, άφησε όμως πίσω του πλούσιο πνευματικό έργο, η διαχρονική αξία του οποίου ουδέποτε και από κανένα δεν αμφισβητήθηκε.

Προσωπικότητα πολυσχιδής και ανήσυχη, ο Σεργκέι Μπουλγκάκοφ, διήνυσε όλη την πνευματική πορεία, διατηρώντας πάντα την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το ξεχωριστό του ήθος, αλλά και την μαχητικότητα ενός αιώνια έφηβου μυαλού.

Το δοκίμιο «Ο ηρωισμός και ο άθλος» προέρχεται από την κολοσσιαίας σημασίας συλλογή Вехи (Σταθμοί) στην οποία συμμετείχε ο ανθός της ρωσικής διανόησης στο μεταίχμιο μεταξύ του 19ου και του 20ου αιώνα. Πολλοί θεωρούν το συλλογικό αυτό έργο ως προφητικό σε σχέση με τα γεγονότα της ταραγμένης εποχής που ξεκίνησε το 1917.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s